Sagor för barn

Trollet Trulls

Inga-Lill Ottosson
Trollet Trulls
”Trollet Trulls” är en saga av Inga-Lill Ottosson som handlar om ett litet troll som vill leka med några människobarn som han ser i skogen.

Törnrosa

Charles Perrault
Törnrosa
Törnrosa är en saga om en skön prinsessa som blev tvingad att sova i 100 år av en ond fe. En ung prins kommer att hitta henne.

Snövit

Grimm Brothers
Snövit
“Snövit” är en saga som nedtecknades av Bröderna Grimm. Den handlar om en vacker prinsessa med en styvmor som blev arg när styvdottern blev vackrare än hon.

Hans och Greta

Grimm Brothers
Hans och Greta
Hans och Greta är en folksaga av bröderna Grimm. Hans och Greta är barn till en fattig skogshuggare. Familjen svälter och deras styvmoder vill överge barnen.

Grodprinsen

Grimm Brothers
Grodprinsen
”Grodprinsen” är en folksaga nedtecknad av bröderna Grimm. Den handlar om en prinsessa, och en groda som blir förvandlad till en prins.

Elddonet

HC Andersen
Elddonet
”Elddonet” är en saga av H.C. Andersen som handlar om en soldat och en häxa som lovade honom pengar om han hittade ett elddon i ett ihåligt träd.

Den fula ankungen

HC Andersen
Den fula ankungen
"Den fula ankungen" av H.C. Andersen handlar om en liten ankunge som blir retad för att den är så ful, men senare visar det sig att det är en vacker svan. Mitt i solskenet låg ett gammalt slott med djupa kanaler runt omkring. Från muren växte stora kardborrblad som var så höga att små barn kunde stå raka under de största. Här låg en anka och ruvade på sina ägg. Hon skulle ju ligga på äggen tills ungarna kom ut men nu hade hon tröttnat efter att ha legat så länge utan att få besök.

Bidrottningen

Grimm Brothers
Bidrottningen
”Bidrottningen” ä ren saga om 3 kungasöner som vandrar ut I världen och hamnar på ett förtrollat slott där det fanns tre vackra prinsessor.