Välkommen till Godnattsagan.se

   

  DrakeDen fula ankungenMästerkattenTrollBidrottningenJultomte

   

  Godnattsagan.se är ett projekt som ger dig som är förälder hjälp att hitta lämpliga sagor för godnattstunden. De ges på ett format som gör dem lättlästa i din mobil eller i din internetanslutna surfplatta.

  I denna version använder vi anpassade annonser för att ge lite intäkter.  Om du vill ha en bättre läsupplevelse utan annonser kan du ladda ner vår app.

  App store    Google play

  Några sagor är nyskrivna, övriga är gamla klassiska folksagor. De nyskrivna är författade av Inga-Lill Ottosson.  Hon har en bakgrund som lågstadielärare och har berättat sagor för både sina elever och sina barnbarn under många år. Hon har nu skrivit ner en del av dessa sagor.

  Vi använder oss också av HC Andersens alster och en del andra folksagor av Bröderna Grimm och Charles Perrault

  Att läsa för sina barn i tidig ålder är viktigt för barnets språkutveckling. Det är också viktigt att barnen får möjlighet att skapa sina egna inre bilder genom att lyssna på en berättelse utan att samtidigt matas med yttre bildintryck. Detta ger barnet träning att så småningom göra det omvända, dvs att skriva ner en berättelse utifrån sina egna tankar. Sagoberättandet är därför viktigt ur många aspekter och är en del i barnets utveckling mot att förstå ord och sammanhang på sin väg mot att bygga sitt egna språk och kunna förstå sin omvärld. Det bidrar också till att skapa lust till egen läsning hos barnen.   

  Gå till sagolistan.

  Synpunkter tar vi gärna emot på info@godnattsagan.se